Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Grízes tészta édesen
Hozzávalók:
25 dkg (rövidmetélt) tészta
1-2 ek olaj
7 dkg búzadara
csipetnyi só
tálaláshoz porcukor, baracklekvár
Elkészítés:
Vizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (esetleg kevés sót) és puhára főzzük.
Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés mellett pirítjuk (vigyázat! lassan indul a barnulás, de aztán begyorsul, ne égessük meg, csak kapjon szép barna színt), majd felöntjük kb. 1,5 dl meleg vízzel (vigyázat! ez pedig nagyon fog gőzölni). Alaposan elkeverjük, elzárjuk alatta a hőt, lefedjük, és hagyjuk puhára párolódni.
A megpuhult darát keverjük át villával. A megfőtt tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük, a darával villa segítségével alaposan összekeverjük, röviden átmelegítjük.
Porcukorral megszórva, (barack)lekvár kíséretében azonnal tálaljuk.
Grízes tészta sósan
Hozzávalók:
25 dkg (rövidmeltélt) tészta
1-2 ek olaj
7 dkg búzadara
1 kk só
tálaláshoz saláta, savanyúság
Elkészítés:
A fentiekhez hasonlóan készítjük, de a darához a vízzel történő felöntéskor több sót adunk, így pároljuk meg, és keverjük össze a tésztával.
Ízlés szerint még sóval fűszerezve, finom ecetes salátával, savanyúsággal, vagy csak önmagában tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!