Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrós bukta receptje:
Lényeges! Minden hozzávaló nagyjából egyforma langyos hőmérsékletű legyen!
Hozzávalók:
Fél kg liszt
2 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő, (vagy 1 csomag szárított)
1 teáskanál cukorral felfuttatva
2 tojássárgája
pici só
10 dkg porcukor
5-6 dkg olvasztott vaj
A hozzávalókat összegyúrtam, majd kelesztettem a tésztát. Átgyúrás után kétfelé vettem, az egyik felét kinyújtottam, 12 négyzetet vágtam belőle, megtöltöttem túrótöltelékkel, felhajtogattam a sarkait a kép szerint, tepsibe raktam, kicsit még kelesztettem, bekentem felvert tojással. A tészta másik felével ugyanígy jártam el és 190 fokon 26 perc alatt szép barnásra megsütöttem.
Porcukorral meghintve kínáltam.
Túrótöltelék:
1/2 kg túró
2 tojássárgája, és felvert habja és a tésztában lévő 2 tojás fehérje is felverve kell bele,
kb. 15 dkg cukor
vaníliás cukor, 15 dkg. tejben áztatott mazsola (vagy ízlés szerint)
csipetnyi só
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!