Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
40 dkg. liszt,
2 teáskanál sütőpor,
2 teáskanál szódabikarbóna,
15 dkg. vaj,
1-2 evőkanál tejföl,
15 dkg. porcukor,
1 vaniliás cukor,
3 db. tojás sárgája,
1 db. közepes citrom reszelt héja és leve.
Töltelék:
Másfél üveg fejtett meggybefőtt,
1 db. vaniliás pudingpor,
3-4 dl. meggylé (ha nem elég, vízzel pótolni)
Először a tölteléket készítjük el:
A hideg meggylé egy részében elkeverjük a pudingot, a többit odatesszük forrni. Amikor gyöngyözik, beleöntjük a pudingot és besűrítjük. Hozzákeverjük a kimagozott meggybefőttet és kihűtjük.
Tészta elkészítése:
Átszitáljuk a lisztet és a lazítókat (sütőpor, szóda), hozzáadjuk a cukrokat, majd elmorzsoljuk benne a vajat, beletesszük a tojás sárgákat, a citrom héjat, a levét és a tejföllel összeállítjuk a tésztát.
Kis pihentetés után kettévesszük a "gombócot", az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd belehelyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, zsemlemorzsával kissé meghintjük, majd rákenjük a kihűlt meggyes tölteléket és a másik kinyújtott lappal befedjük. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk, tojással lekenjük a tetejét és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Kockára vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!