Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Reszelt túrós meggyel
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
fél sütőpor,
1 vaníliás cukor,
3 ek. kakaópor.
Elkészítés:
Fenti hozzávaló anyagokat összegyúrjuk. Fagyasztóba rakjuk kb. 1/2 óra hosszára, hogy kellő keménységű legyen a tészta a majdani reszeléshez. Közben elkészítjük a tölteléket.
75 dkg. túró,
25 dkg porcukor,
3 tojás sárgája,
1 citrom reszelt héja,
1 vaníliás cukor és 1 üveg meggy.
Ezeket jól összedolgozzuk, végül a 4 tojás habját óvatosan belekeverjük.
Félóra elteltével kivesszük a hűtőből a tésztát, kétfelé vesszük (egyik kicsit nagyobb legyen).
A nagyobb cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük almareszelőn, egyenletesen elosztjuk rajta a túró tölteléket és a meggyet, majd a másik cipót felülre reszeljük.
190 'C-on 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihült, porcukorral meghintve tesszük az asztalra.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!