Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Német karácsonyi édesség
1/2 kiló liszt
1 kocka élesztő
2 tojás
10 dkg margarin vagy vaj
20-25 deka cukor, vagy 4-6 teáskanál folyékony édesítő ízlés szerint
15 deka kandirozott vegyes gyümölcs
15 dkg rumba áztatott mazsola
15 dkg durvára vágott mandula vagy dió, mogyoró (lehet vegyes is)
1 narancs lereszelt héja
2 citrom lereszelt héja
1 kk őrölt kardamom
4-6 kk őrölt szegfűszeg
4-6 kk őrölt fahéj
6 ek rum
+
tej (ha a tészta túl kemény, tejjel lágyítjuk)
10 dkg margarin vagy vaj a kenéshez
porcuko, vaniliás cukor a szóráshoz
A hozzávalóból tésztát dagasztunk, majd 1 órát pihentetjük langyos
helyen. Utána kivajazott-lisztezett formába, hosszú, magas tepsibe helyezzük, s megint hagyjuk kb egy órát kelni.
Közepes lángon kb 1 óra alatt készül el.
Hagyományosan, még melegen megkenik vajjal, s vastagon megszórják porcukorral.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KARÁCSONYRA - Ünnepi kalács, Stollen 2.
KARÁCSONYRA - HAL - Halfilé bundában
KARÁCSONYRA - Habkarika 3.
KARÁCSONYRA - Habkarika 2.