Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tésztára egyenletesen kenj pizzaszószt, pakold meg vékonyan felkarikázott lilahagymával, és szépen elrendezett, vékony sajtszeletkékkel.
Gazdagítható olajbogyóval, és hajszálvékony szalonna szeletkékkel is.
(saját recept)
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo
Hagymás pizza 1. (bazsalikomos)
A mártást a tésztára terítjük, 30 dkg vékony karikára vágott vöröshagymát, egy kevés olajban üvegesre párolunk, sóval, kevés őrölt feketeborssal, és-lehetőleg frissbazsalikommal ízesítjük. A hagymát a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük.
Hagymás pizza 2. (rozmaringos)
A mártást a tésztára terítjük, 30 dkg vékony karikára vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre párolunk, sóval, kevés őrölt feketeborssal, zúzott fokhagymával és lehetőleg friss- rozmaringgal ízesítjük. A hagymát a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük.
Hagymás pizza
Hozzávalók: 2 kerek pizzához: 1 adag pizza tészta, 1 kg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 810 olajos ringli, 10 dkg fekete olívabogyó, 5-6 ek. olaj, 1 ek. vaj, vagy margarin, a nyújtáshoz liszt, 1 mk. oreganó (szurokfű).
Előkészítése: A pizza tésztát bedagasztjuk, kelni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A ringlit és az olívabogyót lecsepegtetjük. A sütő tepsit kikenjük olajjal. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (gázsütő: 3. fokozat).
Elkészítése: A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, kissé megsózzuk, borsozzuk. A tésztát lisztezett deszkán, lazán átgyúrjuk, és 2 db 22-24 cm átmérőjű korongra kinyújtjukhúzogatjuk, a tepsibe fektetjük, a széleket 2 cm-re felmagasítjuk. Villával megszurkáljuk, megkenjük olajjal, megrakjuk a hagymával, tetejükre rendezzük a ringliket és az olajbogyókat. Megszórjuk az oreganóval, meglocsoljuk a maradék olajjal, és a forró sütőben 25-30 percig sütjük.
Klemi - Klement András receptjei
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!