Gasztro: VILÁGKONYHA - töltött szőlőlevél (Yaprak sarmasii) - TÖRÖK

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Hozzávalók:


40-45 dkg darált (bárány)hús 

3 ek aprított kapor,

1 nagy pohár joghurt,

1 kis marék rizs,

5 gerezd fokhagyma,

2 fej hagyma,

1 ek paradicsompüré,

2 húsleves kocka,

nagy szőlőlevelek (minél több, hogy szépeket lehessen választani)

só,

fehérbors,

olaj


Elkészítés:


A szép, megmosott szőlőleveleket 5 percig főzzük sós vízben, majd szedjük ki.

A leveskockákat főzzük fel 3/4 liter vízben

Pici  olajban pároljuk üvegesre a finomra aprított hagymát, tegyük bele a rizst, dinszteljük kicsit együtt, aztán keverjük bele a paradicsompürét,  3 gerezd zúzott fokhagymát, és öntsünk rá egy kisebb bögrényi levest. Forraljuk fel, főzzük kb negyed órát, míg a leve elfő. Ha kiűlt, keverjük bele a kaprot és a húst, ízlés szerint sózzuk, borsossuk.

Hasonlóan a töltött káposztához, minden levélre  regyünk tölteléket, göngyöljük össze, és a végeit szorosan nyomkjuk be, majd a töltött leveleket pontosan illeszkedve, tegyük egy nagy lábosba. Ha több a levél, rétegezhetjük egymás tetejére a göngyölegeket.Végül öntsük rá a maradék leveskocka-lét. Kis lángon, fedő alatt főzzük kb 3/4 órát.

A maradék zúsott fokhagymát keverjük el a  joghurtban - jó minél előbb, hogy összeérjen az íze - és tálaláskor ezt öntsük a tetejére.


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu