Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
40-45 dkg darált (bárány)hús
3 ek aprított kapor,
1 nagy pohár joghurt,
1 kis marék rizs,
5 gerezd fokhagyma,
2 fej hagyma,
1 ek paradicsompüré,
2 húsleves kocka,
nagy szőlőlevelek (minél több, hogy szépeket lehessen választani)
só,
fehérbors,
olaj
Elkészítés:
A szép, megmosott szőlőleveleket 5 percig főzzük sós vízben, majd szedjük ki.
A leveskockákat főzzük fel 3/4 liter vízben
Pici olajban pároljuk üvegesre a finomra aprított hagymát, tegyük bele a
rizst, dinszteljük kicsit együtt, aztán keverjük bele a
paradicsompürét, 3 gerezd zúzott fokhagymát, és öntsünk rá egy kisebb bögrényi levest. Forraljuk fel, főzzük kb negyed órát, míg a leve elfő. Ha kiűlt, keverjük bele a
kaprot és a húst, ízlés szerint sózzuk, borsossuk.
Hasonlóan a töltött káposztához, minden levélre regyünk tölteléket, göngyöljük össze, és a végeit szorosan nyomkjuk be, majd a töltött leveleket pontosan illeszkedve, tegyük egy nagy lábosba. Ha több a levél, rétegezhetjük egymás tetejére a göngyölegeket.Végül öntsük rá a maradék leveskocka-lét. Kis lángon, fedő alatt főzzük kb 3/4 órát.
A maradék zúsott fokhagymát keverjük el a joghurtban - jó minél előbb, hogy összeérjen az íze - és tálaláskor ezt öntsük a tetejére.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!