Gasztro: VILÁGKONYHA - Női köldök (hanim göbegi) - TÖRÖK

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók

a tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 3 tojás,  víz
a sziruphoz: 1 kg kristálycukor, 1 citrom leve, annyi víz, hogy a cukrot elfedje, olaj, aprított dió

 

Elkészítése: Elkészítjük a szirupot: a cukrot egy nagy lábasba tesszük és annyi vizet adunk hozzá, hogy elfedje. Felforraljuk pár percig állni hagyjuk, majd a citromlét. A margarint egy jókora edényben megolvasztjuk, kb egy bögre vizet hozzáadva forraljuk. Beleöntjük az összes lisztet, és takarékra vesszük a lángot. Az állagának ekkor nokedli tészta szerűnek kell lennie, a szerint adagoljuka  vizet. Csomómentesre keverjük, és 5 percig főzzük. Addig kell főnie, amíg besűrűsödik, és letapad a fazék aljára. Ekkor tegyük egy tálba és hagyjuk hűlni. Majd ráütjük a tojásokat és beledolgozzuk a tésztába. Egy serpenyőbe bő olajat öntünk. A tésztából egyforma, közepwes méretű darabokat tépünk, és 1,5-2 cm vastag kerek pogácsákat lapítunk belőlük, amiknek a közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk Bő olajban - közepes lángon - mindkét oldalukat megsütjük. A kisült tésztákat a kihűlt szirupba tesszük, sbenne hagyjuk tálalásig, amikor is egészen finomra vágott dióval szórjuk meg.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu