Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
a tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 3 tojás, víz
a sziruphoz: 1 kg kristálycukor, 1 citrom leve, annyi víz, hogy a cukrot elfedje, olaj, aprított dió
Elkészítése: Elkészítjük a szirupot: a cukrot egy nagy lábasba tesszük és annyi vizet adunk hozzá, hogy elfedje. Felforraljuk pár percig állni hagyjuk, majd a citromlét. A margarint egy jókora edényben megolvasztjuk, kb egy bögre vizet hozzáadva forraljuk. Beleöntjük az összes lisztet, és takarékra vesszük a lángot. Az állagának ekkor nokedli tészta szerűnek kell lennie, a szerint adagoljuka vizet. Csomómentesre keverjük, és 5 percig főzzük. Addig kell főnie, amíg besűrűsödik, és letapad a fazék aljára. Ekkor tegyük egy tálba és hagyjuk hűlni. Majd ráütjük a tojásokat és beledolgozzuk a tésztába. Egy serpenyőbe bő olajat öntünk. A tésztából egyforma, közepwes méretű darabokat tépünk, és 1,5-2 cm vastag kerek pogácsákat lapítunk belőlük, amiknek a közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk Bő olajban - közepes lángon - mindkét oldalukat megsütjük. A kisült tésztákat a kihűlt szirupba tesszük, sbenne hagyjuk tálalásig, amikor is egészen finomra vágott dióval szórjuk meg.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!