Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
4 tojás
20 dkg cukor
1 ek kakaópor
10 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
csokireszelék - a legjobb, ha valóban reszeljük jól lehűtött táblás csokiból - a díszítéshez
A
tészta sima piskóta: a tojást szétválasztjuk, a
sárgáját kikeverjük a cukorral és a, a fehérjét felverjük a
sóval, majd óvatosan összeforgatjuk és kanalanként hozzáadjuk a
sütőporral elkevert lisztet. Kivajazunk- lisztezünk egy nagy tepsit ( a cél vékony piskóta lap sütése), beleöntjük a masszát
és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Takarjuk le egy
nedves konyharuhával, és amint eléggé kihűlt ahhoz, hogy hozzá tudjunk
érni, óvatosan tekerjük fel, majd hagyjuk így kihűlni.
Közben
készítsük el a krémet.
A tojásokat a cukorral és a kakaóporral folyamatos kevergetés mellett, gőz fölött elkezdjük főzni.Azért gőz fölött, hogy a melg ne kapja össze a tojást. Mikor már kellően meleg az előre feldarabolt étcsokit is a masszához adjuk és tovább főzzük. Azért daraboljuk előre a csokit, mert ha abbahagyjuk a kevergetést, hogy a csokit felaprítsuk addig rántottánk lesz. Akkor jó, ha már maga a krém is gőzölög és érezzük a csoki finom illatát. (Állagban nem fog változni, a hűlés során fog besűrűsödni. ) Ekkor lehűtjük és ha kihűlt a kihabosított margarint is hozzákeverjük.
Jó
minőségű étcsokit és margarint, vagy még inkább, vajat használjunk! A krém és a margarin
hőmérséklete közel azonos legyen és a keverőtál, illetve a keverőszálak
is szárazak legyenek, így elkerülhetjük a krém kiikrásodását.
A tekercset hajtsuk szét, kenjük meg jó alaposan a
krémmel, tekerjük fel, a maradék krémmel pedig vonjuk be a tetejét és az
oldalát, majd szórjuk meg a reszelt csokival.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!