Gasztro: KARÁCSONYRA - Ünnepi kalács, Panettone

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu


Hagyományos olasz ünnepi kalács, ami igencsak sok verzióban készül.

Hozzávalók:
3/4 kiló liszt
1 kocka élesztő
20-25 deka vaj
4 tojas
2 tojas sárgája
30-40 deka cukor
2 cs vaniliáscukor
15 deka kandirozott narancshej
15 deka mazsola
2 citrom héja lereszelve
2 csipetnyi so
kis langyos viz ( ne legyen melegebb 20 foknal)

Elkészítés:

este bő öt evőkanál  lisztet 1 kocka elesztovel elmorzsolunk, es hozzaadunk kevés lanmgyos vizet. Összedolgozzuk. 20 fok feletti hőmérsekleten gagyju dolgozni, nedves konyharuhával le is fedhetjuk.  Reggelre a duplajara nő, folyóssá válik. Ekkor adjunk hozzá annyi lisztet, hogy gyúráskor levájon az edeny falarol, es jol gyúrható legyen. Most egy nagyobb edényben kelesszuk 4-5 órán at, meleg helyen. ( 23-24 fok)


Közben, a kelesztési idő ejárta előtt kb egy órával, a cukrot elkeverjuk 2 deci vizzel, es sziruppa fozzuk. Hagyjuk kihűlni, keverjuk el benne a tojásokat, es a két tojárgáját is egy habverővel.Tegyuk felre.

Ha a tésztánk megkelt, tegyükkb 10 dekányi kivételével a maradék lisztet egy nagy vajdlingba, vagy gyúródeszkára, vájjunk melyedest a kozepére, es helyezzuk bele a megkelt tesztat. Olvasszuk fel a vajat, es ovatosan keverjuk el a megkelt tesztaval, es apránkent a liszttel is. Lassan dolgozzunk, óvatosan, alaposan. Ha egynemű, öntsük hozzá a tojasos szirupot, és lisztben megforgatott mazsolát, kandirozott gyumolcsot. (A megmaradt lisztben forgassuk meg a gyümölcsöket, és mindent keverjünk a tesztahoz.)
Jól gyúrjuk össze a masszát, és egy kb 18 cm-es atmeroju, 10 cm magas falu, kapcsos tortaformát kenjünk ki alaposan vajjal, tegyük bele a tészta  felet. A masik felet egy ugyanilyen tortaformaba helyezzuk.
Jobb igy sütni , kisebb adagokban, mert így biztosan átsül. Hagyjuk kelni, még a tézta a forma pereméig nem ér, majd 180 fokon süssük 50 percig.

Vigyázat! Tilos a sütés közben kinyitni a sütőt, mert lesüllyed a közepe.
Az utloso 20 percben vegyuk lejjebb a hőmérsékletet.
Csak akkor vágjuk fel, ha kihűlt!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu