Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
GESZTENYÉS KARÁCSONYI PULYKA
Legkitűnőbb a bébipulykából, (legfeljebb 4-5 kg-os pulyka) készült pecsenye,
hisz annak combján nincs ín, húsa porhanyós.
Sajnos, ehhez a recepthez nincs külön "hozzávalók" listám, de egy gyakorlott hátziasszonynak, azthiszem, így sem okozhat gondot az elkészítése...
A pulykát kívül-belül besózzuk és egy óráig sóban állni hagyjuk.
A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a bedarált
sertéshúst, a tejben megáztatott, kinyomkodott és szintén megdarált zsemlét,
a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót, a törött borsot. Ezzel a töltelékkel
töltsük meg a pulykát a mellbőre alatt és a belsejét. A has-üreg nyílását
összetűzzük vagy összevarrjuk, a pulyka mellét szalonnával betakarjuk.
Előtte fedő alatt 20 percig, kevés víz hozzáadásával pároljuk, azután vajjal
leforrázzuk, sütőbe tesszük, s gyakori locsolgatás mellett többször
megforgatva pirosra sütjük. Sütési ideje 2-2,5 óra.
Tálalásnál a hasüregben lévő tölteléket felszeletelve rakjuk a pecsenye
köré. Almapürével és burgonyával tálaljuk. Jól illik hozzá a szilvakompót,
továbbá a száraz, fehér könnyű bor.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!