Gasztro: Saját receptjeink (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Saját receptjeink

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve

Sziasztok! Gondolom,hogy sok kiváló háziasszony gyűlt itt össze a klubban.Azt is sejtem,hogy kisérlertezgetésért,nem kell a szomszédba menni.Mivel,nekem elég sok terményem van a kertemben,igyekeztem,minnél jobban,minnél változatosabban elrakni télire,a zöldég-gyümölcs terméseimet.Jó lenne,ha Ti is megosztanátok,velünk,a saját tapasztalatotokat,kipróbált receptjeiteket.

Hozzászólások eddig: 10

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Lovas Éva üzente 12 éve

MMM! A mézeskrémes a kedvenc sütim! Szóval, ez a mennyiség itt, igen kevés...;o)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez a mézeskrémes,pedig egy igen jó barátnőm receptje.
Mézes krémes (Ilus receptje)
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15dkg porcukor, 2. 5 kanál méz, 5 dkg zsír (ez csak zsírral igazán jó. Különben ragad) 1 egész tojás, 1 kávés kanál étszóda, 2, 5 kanál tej.
A hozzávalókat összevegyítem. 5 percig, gőz felett habosra keverem, még melegen hozzáadom a lisztet. 4 cipót formálok. 15 percig pihentetem, vékonyra kinyújtom és a tepsi hátulján, megsütöm.
Krém: 2. 5 dl tejben, 2 kanál búzadarát felfőzök 10 dkg margarint 15 dkg porcukorral, 2 vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, levével, habosra keverek. Ha kihűlt, hozzáadom a búzadarát, összekeverem, jó habosra. A megtöltés: 1 lap baracklekvár, 1 lap krém. Másnap lehet fogyasztani

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gyümölcskenyér
Hozzávalók: 26 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 cs. Sütőpor, 4 db egész tojás, fél dl langyos víz, fél dl étolaj, 12 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 10 dkg dió, mandula, mogyoró, vegyesen.
A vizet, étolajat, simára keverem a tojásokkal, és a cukorral. Majd hozzáadom a lisztet, amibe előtte már elkevertem a sütőport. Az apró darabokra vágott gyümölcsöt, és a szintén apróra szelt olajos magokat is belekeverem a masszába. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntöm.(ez az adag, 2 formára elegendő.) Közepesen meleg sütőben kb. 30 percig, sütöm. Ekkor szúrópróbát végzek. Ha a tűre nem ragad a tészta, akkor átsült. Vaníliás cukorral meghintem, majd ha már teljesen kihűlt, lehet szeletelni. Fóliába csomagolva napokig friss marad. Langyos állapotban lehet rá olvasztott csokoládét is önteni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sziasztok! Rég voltam,de most hoztam,egy salyát" találmányomat".Kicsit macerás,de nagyon ízletes.
.,, Részeges”, pulyka’’ pikáns mártással.
Hozzávalók 4 személyre:
2db csontos pulyka felsőcomb,(ez kb. 1-1, 5 kg) 4 dl vörösbor, 2 dl konyak, 1cs. magyaros fűszerkeverék, vagy az alábbi fűszerek: só, vegeta, zúzott fokhagyma, oregano, majoránna, őrölt bors, bazsalikom, őrölt piros paprika, őrölt kömény. Mindegyik fűszerből, 1 kávés kanállal. Csipetnyi reszelt szerecsendió. Ezeket összekeverem. Olaj a sütéshez. Kis darab zeller, 2 db sárgarépa, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 db fokhagyma, 2 db zöldpaprika.
A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és meggyújtom (flambírozom). Csak keveset szabad rálocsolni, mert különben nagy lánggal ég. Tűzálló, lefedhető tálba teszem. Mellé rakom a tisztított darabolt zöldségeket, meglocsolom a vörösborral, a sütésnél használt olajjal, és előmelegített forró sütőbe teszem. Amikor a hús már megpuhult, a húst kiszedem, lefedve hőálló tálba, meleg helyre teszem. (pl.a lekapcsolt, de még meleg sütőbe.)
Mártás: 1 dl olívaolaj, 2 ev. kanál liszt, 1 dl konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl főző tejszín, a hús sütésénél megmaradt húslé, és a zöldségek.
Az olajjal, liszttel, vékony rántást készítek. Beleöntöm a bort, konyakot, és a húslét. A zöldségeket turmixolás után teszem a mártáshoz. Főzőtejszínnel dúsítom. 1-2 percig forralom.
Szték burgonyával, párolt rizzsel, rizi-bizivel, vagy ízlés szerinti körettel lehet tálalni.

Válasz

Lovas Éva üzente 13 éve

Persze, persze! Még írtam is, hogy nagyon szuper anyós vagy, aki becsüli a menyét. :o) Gyere, míg alszik pici... ha 4-5 éves lesz, még kevesebb időd lesz... :o) No, szóval, persze, ahogy időd engedi. De, VÁRUNK ám!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Évikém! Igérem,hogy hozok reciket,de azt hiszem,hogy írtam...Írtam? Szóval van egy 1 hetes unokám,ők itt helyben laknak,meg 2 másik,akik hetente jönnek+ Kert,háztartás....kicsit,most úszok,de ahogy tudok,jövök.

Válasz

Lovas Éva üzente 13 éve

BABIII! Én szívesen átmásolom, de akkor, ugye, én leszek a feltöltő... no, mindegy, megoldom... Megérdemli a recepted, hogy jobban szem előtt legyen, és sokkal később is megtalálják. :o)
Várjuk ám a többit is!
A nyitó oldalon, balra lenn megtalálod a feltöltési segédletet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szia Éva! Nem akarok megint ,rossz helyre írni.Ha gondolod,másoldd át,és ezt meg töröld.Üdv:Babi

Válasz

Lovas Éva üzente 13 éve

Kedves Babi! Látom, mégis sikerült a fórumtémát elindítani. Ez jó. :o) Viszont, 2 hónap múlva, itt már nehezen akadnak a receptedre, ha mindenki szorgalmas lesz, és felteszi a saját receptjeit...
Kérlek, másold inkább át ezt a remek Padlizsános lecsót a fő "hírek" rovatba. És, a többiek is. Nem csak én írhatok oda, nem ez a cél... hadd jelenjenek meg a receptek szépen, jól kereshetően!
Itt viszont, elbeszélgethetünk egy-egy éppen frissen (a hírek rovatba) feltett receptről, vagy a feltöltési gondokról, de akár, törölhetem is a témát - ha azt szavazzátok meg - és indítunk másról fórumot, pl, háztartás vezetés; Csevegő csak úgy, bármiről, Mit hol érdemes venni, stb...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Padlizsános lecsó:
Szedvicsekhez, töltött húsokhoz, omletthez, használom.
Hozzávalók: 2kg padlizsán, 1 kg paprika1/2, kg paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál apróra szelt bazsalikom, ízlés szerint só, 3 dl olíva, vagy jó minőségű napraforgó étolaj.
A padlizsánokat, sütőben, vagy vaslapon, mindkét oldalán kicsit megsütöm. Csak addig, amíg a bőre ráncosodni kezd. Ekkor műanyag, vagy fakéssel lehúzom a bőrét, és kockára szelem. A fémtől, megbarnul.
A paradicsomot forró vízbe mártom, a bőrét lehúzom, felkockázom. Hagymát is kockára szelem és az olajon üvegesre pirítom. Beleteszem kockára vágott paprikát, és a paradicsomot, megsózom. Amikor már félig megsült csak akkor teszem bele a padlizsánt. Még kb. 10 percig, sütöm, és belekeverem a bazsalikomot és a zúzott fokhagymát. Alaposan elkeverem, forrón üvegekbe töltöm. Két celofán közé, késhegynyi szalicilt teszek ,majd lezárom az üvegeket. Száraz duntszba rakom.

53086_ecd461af0b67_s

www_tvn_hu_ce2afa81230f7725a0e221e046ba890d.jpg

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu